mandag 27. april 2015

Mat i Bergen....

I forrige uke var jeg på tur til Bergen, og jeg fikk da anledning til å spise på Colonialen.
En meget ekslusiv restaurant med en utradisjonell og spennende meny.
Jeg er normalt sett ikke den som er mest interessert i mat, men når man en gang får anledning til å smake på så mye forskjellig mat, så må man vel bare kaste seg ut i det :-)

Dette var menyen - slå den.....

Kveite og koriander
Kveitelardo, speket fjellørret, koriander, artiskokk
-
Tomat
Tomat, tomatpulver, tomat ketchup, ertespirer
-
Asparges og marg
Asparges, agurk- og aspargesgele, marg
-
Ravioli
Kongekrabbe, geitostkrem, consumé
-
Skog
Vaktelegg, rugchrisp, brønnkarse blader, nyrkrem , morkelgele
-
Foie gras og vintereple
-
Jordskokk
Tartar av blåskjell og råreker, jordskokksuppe, gressløkolje
-
Piggvar og sitrondressing
Piggvar, lardo, hasselnøtter, hvitløkskrem, grønnkål, romanesco, sitrondressing
-
Iberico og gnocchi
Grillet Ibericonakke, gnocchi, spinatkrem, peppersmør
-
Ost og søtt
-
Musli og yoghurt
Musli, sultaner, sultankrem, yoghurtmousse, yoghurtnøtter
-
Sjokolade og rødbet
Sjokoladejord, rødbeter, rørosrømme og rødbetsorbet


Og slik så noen av rettene ut...
 

 

En helt fantastisk meny for øyet, men dessverre var det ikke like behagelig for smaksløkene. 
For all del, det var god mat, men det var nesten som det for mye som foregikk på en gang. Vaktelegget druktnet i salt morkelgele, tomat var bare tomat og sjokoladen forsvant i bare rødbetter. Det beste på menyen var faktisk asparges og Ibericonakken - som smakte utmerket! En spennende opplevelse, men 7 retter hadde nok holdt både i forhold til magemål og smak :-)

Trine

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar